Požehnání - Daniella Steel

  Ahoj, zdravím vás v novém roce 2016! Říkáte si, proč vám přeju až dneska na konci ledna? Důvod je prostý - chtěla jsem vám popřát už dříve, ale měla jsem hodně práce se školou. Doufám, že jste dopadli stejně dobře jako já a  že se nám splní všechno, co chceme. První knihou roku 2016 je kniha Požehnání od autorky Danielle Steel.


Autorka: Danielle Steel
Originál: Blessing
V ČR: 1999, IKAR

Anotace: Amanda Kingstonové je bývalá filmová hvězda, která se na vrcholu své slávy vzdala kariéry – provdala se za konzervativního Mathewa, přivedla na svět dvě, dnes již dospělé, dcery, které vychovala. Když její manžel náhle umírá, Amanda upadá do těžké deprese. V jejím životě se rozhostí dosud nepoznané prázdno, vždyť dvacet let žila jen pro svou rodinu. Když se Amanda se seznámí se stárnoucím elegánem Jackem Watsonem, ví o něm pouze to, co všichni – že je to majitel sítě obchodních domů se slabostí pro modelky a mladé filmové hvězdičky. Postupem času však zjišťuje, že Jack je ale také chápavý a příjemný společník. A vzácný muž. Dojemný příběh velkých citů a nových začátků.

Hlavní hrdinka jménem Amanda je zklamaná ze smrti manžela, kterého velmi milovala a který jí zemřel krátce potom, co se vydal na tenisový kurt. Smrt jí hrozně hluboce zasáhne, stejně jako čtenářky, ale Amanda na tom je hodně moc psychicky špatně a to tak, že má hrozné deprese, nejí a nechodí ven, dokonce se ani nemaluje. Amanda má dvě dcery, které se nemají ani trochu v lásce, ale nakonec si uvědomí, že se kvůli matce musí usmířit, aby nepřišli ještě o ní. Nakonec se jim jí podaří vytáhnout na večírek  kde se setká se svým dlouholetým nepřítelem Jackem, který také dělá do filmu, ale odjakživa se nesnášeli. Spíš ona jeho. On jí vždycky tajně miloval. Amanda a Jack spolu začnou probírat problémy svých dětí až nakonec zjistí, že jsou si velice blízcí a začnou si uvědomovat, že se velice milují.

Romantický román ze života, který pohladí po duši.


                                         Výsledek obrázku pro hvězdičky Výsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičky

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moře nálezů a ztrát 1: Náhodní lháři - Lena Valenová

Panský dům (původní trilogie): Anne Jacobsová

Hana - Alena Mornštajnová