Hra lží 1 - Sara Shepardová




Autorka: Sara Sheparová
Série: Hra lží, 6 dílů
Počet stran: 224
Rok vydání v ČR: 2012
Nakladatelství: BB/art

Anotace: Tajemství, lži a děsivé následky...
Měla jsem život, pro který by člověk byl schopen i zabít. Pak to někdo udělal. Nejhorší na tom být mrtvá je, že už nemáte pro co žít. Žádné líbání. Žádná tajemství. Žádné drby. Z toho by většina holek měla druhou smrt. Ale já naštěstí dostala něco, co nikdo jiný nemá – představení na přidanou – a to díky Emmě, své znovunalezené sestře, se kterou jsem se ani nestačila sejít. Emma se nyní zoufale snaží zjistit, co se mi stalo. A jediný způsob, jak to vypátrat, je být mnou – vklouznout do mého starého života a po
kousíčkách ho skládat dohromady.

Kniha že má 2 hlavní hrdinky - jednu živou a jednu mrtvou. Háček je v tom, že jsou jedna jako druhá - vypadají totiž úplně stejně. Živá holka se jmenuje Emma a má úplně jiný život, než měla její dvojnice. Když se Emma dozví, že má asi sestru, vydá se za ní v naději, že by jí mohla pomoci s její složitou životní situací, ve které se momentálně nachází, ale to ještě netuší, její údajná sestra je mrtvá. Emma je nucena nastoupit na její místo a zastupovat ji nejen doma a ve škole, ale i ve vztahu, který dvojnice udržovala s jedním spolužákem. Kdo nakonec odhalí pravdu o její skutečné totožnosti a pozná vůbec někdo, že holka, o které si všichni myslí, že je to ona, je skutečně ona, nebo to bude Emma muset předstírat navěky? To všechno a ještě mnohem víc se dozvíte, když si tuto knihu přečtete. Knihu bych doporučovala i mladším čtenářkám, protože je na čtení celkem nenáročná.  Příběh je jednoduchý, ale smysluplný. Konec je bych řekla hodně napínavý.


Autorka absolvovala Newyorskou univerzitu, na které získala titul z tvůrčího psaní. Kromě této série má na svém kontě i sérii Roztomilé malé lhářky. Jako inspirace pro sérii Roztomilé malé lhářky jí sloužilo její dětství, které prožila ve Filadelfii a v Main Line. Nějakou dobu žila s manželem a psy v Arizoně, kde se odehrává i řada Hra lží, ale nedávno se přestěhovala zpět do Main Line.
Psaní se věnuje už od malička - od dob, kdy se naučila psát.  V mládí se chtěla stát seriálovou hvězdou, návrhářkou stavebnice -  dnes už skoro legendární - LEGO, filmařkou nebo redaktorkou časopisu. Obě knižní série byly zfilmovány a stály se z nich televizní seriály.  V současné době pracuje na dalších knihách.


Dobře promyšlený příběh; krátké kapitoly, což s celkem hodí, když zrovna nemáte moc času, ale chcete si přesto zkrátit chvilku čtením; smysluplný příběh, který určitě oslní koncem - je totiž hodně napínavý.
- Podle mého názoru je děj někdy až trochu moc zdlouhavý, zvláště v místech, kde se objeví Emminy nové kamarádky.

                                 Výsledek obrázku pro hvězdičky Výsledek obrázku pro hvězdičky Výsledek obrázku pro hvězdičky  Výsledek obrázku pro hvězdičky                   

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moře nálezů a ztrát 1: Náhodní lháři - Lena Valenová

Panský dům (původní trilogie): Anne Jacobsová

Hana - Alena Mornštajnová