Nákupy knih - červenec/srpen 2017

Ahoj! Srdečně vás vítám u nového příspěvku a po dlouhé době jsou to nákupy knih. Tyto měsíce se staly pro naši knihovnu velmi plodnými. Nebudu to protahovat. Musím však podotknout, že se mi za červenec podařilo získat slevu v hodnotě 500KČ v soutěži na portálu Megaknihy.cz, ze kterého ráda nakupuji. Byla jsem ze 104 lidí (zúčastněných) na 6. místě! Ještě nyní jsem moc ráda, že jsem se této soutěže mohla zúčastnit.

První knihou, kterou jsem si rozhodně nemohla nechat ujít, je pokračování mojí milované Cizinky, na jejíž koupi jsem čekala rok.

Strhující příběh navazuje na první díl s názvem Cizinka,můžete nyní v seriálové podobě sledovat také na Prima Love. Tentokrát ale čtenáře zavede do Francie, kam Claire a Jamie uprchli před brutálním pronásledováním. Ve Francii v té době ale pobývá také skotský následník, který se pokouší získat prostředky k boji o trůn. Jamie a Claire se znovu dostávají do víru historických událostí a jejich láska prochází nejednou zkouškou. Podaří se páru zabránit jakobitskému spiknutí? Odolá jejich vztah nebezpečným intrikám i strašákům minulosti?
A víte co? Kniha je ve skutečnosti ještě krásnější, než jsem čekala. Brzy bude recenze.

Téhle knize jsem prostě nemohla odolat - je o mé nově oblíbené zemi  - o Skotsku, které jsem si oblíbila právě díky Cizince.

Úspěšná spisovatelka Carrie se vydává do Skotska, aby tam rozepsala plánovaný historický román. Slainský hrad, kde se děj její knihy má odehrávat, je jí podivně povědomý, a za svou hrdinkou si vyvolí Sophii, svou dávnou předkyni, která v těch místech žila. Carrie nejdřív podivným předtuchám nepřikládá váhu, ale když mezi řádky jejího románu začíná prosvítat skutečný, pravdivý a dávno zapomenutý příběh, hranice mezi fikcí a skutečností se nebezpečně rozpijí.




Láska, dopisy a rok 1943... K tomu skvělá cena - 39 Kč! Narovinu  - nemohla jsem ji tam nechat...!


Píše se rok 1943 a v Itálii jsou u moci fašisté. Elodie, která se dosud věnovala pouze milované hudbě a své mimořádné nadání uplatnila jako nadějná violoncellistka, se po otcově smrti zapojí do italského hnutí odporu. Poznává zde svou první velkou lásku, ale když Němci obsadí severní Itálii, musí z rodné Verony uprchnout. Vydává se na pouť, která jí pomůže nalézt nejen bezpečí, ale i nový smysl života.


Na tuto knihu mě velice rychle nalákala recenze Molly v knize, která ji vychvalovala. A pak taky dobré ohlasy jinde a obálka. Této knize prostě není co vytknout!

Své tělo a krev zaslibte Impériu. Srdce si však ponechte.
Sirotek bojující za svou rodinu. Voják bojující za svobodu. Jiskra v popelu je epická fantasy, která se odehrává v brutálním světě připomínajícím Římskou říši.
Laia je dívka z lidu Učenců, který žije pod krutou nadvládou válečnického Impéria. Když je její bratr zatčen za velezradu, nabídnou jí učenečtí povstalci bojující proti Impériu dohodu: pokud se nechá prodat jako otrokyně na imperiální vojenskou akademii Šerosráz a bude pro ně špehovat, odboj zachrání jejího bratra před popravou.
Elias, nejlepší voják na šerosrázské akademii, je znechucený pronásledováním a zabíjením Učenců a rozhodne se dezertovat. Než však stačí utéct, dostane příkaz zúčastnit se zkoušek, nemilosrdného klání, z něhož má vzejít nový válečnický císař. Prohrát znamená okamžitou smrt, zvítězit znamená ztratit vlastní duši.
Když se Laiiny a Eliasovy cesty na Šerosrázu zkříží, oba zjistí, že jejich osudy jsou propletené víc, než by si kdy dokázali představit, a že jejich rozhodnutí může změnit budoucnost celého Impéria.


Na tuto knihu jsem se též natěšila pomocí videa Molly v knize (měla bych si zakázat youtube a internetová knihkupectví). Kniha s morbidní obálkou, severskou mytologií a fantastickým světem...

Představ si, že ti chybí něco, co všichni ostatní mají. Něco, co dokazuje, že patříš do jejich světa. Něco tak důležitého, že bez toho jsi nikdo. Nákaza. Pouhý mýtus. Hirka se v den svých patnáctých narozenin dozvídá, že je Ódinovo dítě – bezocasá zrůda z jiného světa. Opovrhovaná, obávaná a pronásledovaná. Člověk. Někdo si však nepřeje, aby její tajemství vyplulo na povrch, a hodlá to zajistit všemi prostředky. Zmatená Hirka musí uprchnout, protože jí jde o život. Existují však nebezpečnější stvoření než Ódinovy děti a Hirka není jediná, kdo prošel bránou mezi světy… Úspěšná norská trilogie Havraní kruhy se inspiruje severskou mytologií, ale přitom vytváří vlastní svébytný svět, kde být člověkem znamená ocitnout se ve zcela nezvyklé roli vyvržence. Hlavní hrdinka není „vyvolená“, dokonce nemá žádné zvláštní schopnosti. To, co ji odlišuje od ostatních, je děsivý fakt, že postrádá něco, co všichni ostatní mají.

Na tuto knihu mě pro změnu nalákala Irenka z Knihánkova (známá též jako Rodaw), kterou pravidelně sleduji na youtube :). Snad mě nezklame...

Úspěšná novinářka Jo Cliffordová dostává za úkol napsat sérii článků o metodě „návratů do minulosti" - probuzení vzpomínek na minulá zrození pomocí hypnotického transu. Když přichází jako skeptik do ordinace zkušeného psychiatra, který tyto návraty provádí, netuší, že tím uvede do pohybu lavinu vzpomínek na svou dřívější existenci - lady Matyldy z Hay, středověké šlechtičny, která prožila svůj život ve Walesu za vlády krále Jana.
Čtenář s bezdechým napětím sleduje rozvíjení a proplétání osudů lady Matyldy z Hay a moderní novinářky - reálný svět a minulost.      

   
Kniha, na kterou mě upozornila ségra... Námět zajímavý, skvělá cena a nádherná filmová obálka. (Film jsem zatím neviděla). 

Missy, nejmladší dcera Mackenzieho Allena Phillipse, je unesena během rodinného výletu a důkazy o tom, že byla pravděpodobně zavražděna, se najdou v opuštěné chatrči uprostřed oregonské divočiny. Mack se tam díky podivné výzvě, kterou obdrží pár let poté, vrací, aby znovu vkročil do samého středu svých nejtemnějších nočních můr. To, co tam najde, navždy změní jeho život… Celosvětový bestseller – dosud prodáno více než 20 milionů výtisků – je neobyčejným příběhem o tom, jak člověk tváří v tvář zlu, bolesti a beznaději nalézá Boha, milost a usmíření… a sebe sama. V dlouho očekávané filmové adaptaci se hlavních rolí ujali Sam Worthington (Avatar) a Octavia Spencerová (Černobílý svět).

Knihu jsme si vybraly proto, že máme rádi příběhy  lidí hledajících Boha.


Od autora jsem četla již tři knihy - To nejlepší z nás (Co s láskou), Bezpečný přístav a Milý Johne. Tento autor je sázka na jistotu! 

Když bylo Landonovi sedmnáct, život se mu navždy změnil. Landon končil střední školu a rozhodně se nehodlal zatěžovat starostmi dospělých. A ani ve snu ho nenapadlo, že by se mohl zamilovat, natož do dcery místního faráře. Ale srdce mu velelo jinak. Když Landon Carter, syn známého kongresmena, potká poprvé Jamie Sullivanovou, dceru místního duchovního, je to jako blesk z čistého nebe. Jamie je těžce nemocná a ví, že její dny jsou sečteny. A přestože ji většina spolužáků považuje spíše za podivínskou, Landon dochází k poznání, že se do Jamie k vlastnímu úžasu hluboce zamiloval. Jamie je i přes vědomí své neodvratitelné nemoci plná optimismu. Landonovi ukazuje, jak důležité jsou přátelství a pomoc druhým, jakou hodnotu má láska k bližnímu. Landon díky ní poznává, jakou hodnotu má odpuštění. Landon ví, že žádný lék na světě nemůže Jamie vyléčit, dopřát jí delší život. On jí však může poskytnout něco, co si na své tak krátké pozemské cestě vždycky přála. Může jí dát lásku a manželství, které potrvá dokud je smrt nerozdělí.

Na knihu jsme s Terkou narazily, když jsme dělaly objednávku a moc nás zaujala. Doufám, že nás nezklame...! 

Moje drahá Cecilie, pokud tohle čteš, tak jsem už mrtvý… Představte si, že najdete dopis, který vám manžel napsal s tím, že jej máte otevřít až po jeho smrti. Představte si také, že dopis obsahuje jeho nejhlubší temné tajemství – něco s potenciálem zničit nejen život, který jste společně vybudovali, ale i životy druhých.. Představte si tedy, že jste narazila na takový dopis, ale váš manžel stále žije... Otevřete ho? Cecilia Fitzpatricková má všechno, co by si člověk mohl přát; je úspěšná v práci, oblíbená mezi lidmi a především má tři krásné dcery a spokojené manželství. Její život je řádný a neposkvrněný jako její domov. Dopis jejího manžela, který měl být objeven až po jeho smrti, ale všechno změní...




Tímto ještě jednou moc děkuji MEGAKNIHÁM, že mi tuto výhru poskytli. Moc si toho vážím a i díky nim mám za měsíc 9  krásných knih! 
Na všechny přírůstky se moc těším a doufám, že se mi budou líbit. Už nyní dělají ozdobu naší knihovničce, kterou plánujeme v budoucnu rozšiřovat. 
Přeji krásný den i počteníčko :)











Komentáře

  1. Pěkná várka knih :) jiskra v popelu byla super, už se tesim na druhy díl.
    Nad knihou Odinovo dite porad vaham, jelikož nevim jestli by se mi líbila. Tak az nebudu vědět co cist, asi se do knihy pustim:)
    A druhy díl cizinky mam pořízený ve ctecce, jelikož i první díl jsem takhle četla. Znám se a kdybych věděla kolik stránek me jeste čeká, asi bych se k docteni nikdy nedokopala, proto raději preferuji u téhle série formu eknihy:) zvlášť kdyz vim ze další a další díly jsou jeste tlustší ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Tvůj blog se mi líbí.
      Doufám, že se mi knihy budou líbit. Na Jiskru v popelu se moc těším. Určitě na ně i s Vážkou přijde v nejbližší době řada.
      No, s tím Odinovým dítětem jsem taky trochu váhala, ale rozhodla jsem se, že to zkusím. Snad se mi bude líbit :)

      Vymazat
  2. Ahoj! Moc pěkný blog! A páááni! Skvělé kousky! Jeden je lepší než druhý! ♥ Vážku právě dočítám, a čte se jedna báseň! Manželovo tajemství jsem v minulém týdnu koupila za pět korun v antikvariátu, ale bez přebalu (to ale nevadí :D) A na Ódinovo dítě se chystám :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, moc děkuji. Také máš/máte pěkný blog :).

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moře nálezů a ztrát 1: Náhodní lháři - Lena Valenová

Panský dům (původní trilogie): Anne Jacobsová

Gabrielovo Inferno - Sylvain Reynard