Eragon - Christopher Paolini


Autor: Christopher Paolini
Série: Odkaz dračích jezdců
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 448
Anotace:Jeden chlapec, jeden drak, svět dobrodružství. Fantasy bestseller Eragon z pera patnáctiletého Christophera Paoliniho, který nadchl miliony čtenářů po celém světě. Vypráví příběh chudého farmářského chlapce, který najde v Dračích horách modrý kámen, z něhož se vyklube dračí mládě - Safira. Spolu se vydají na nebezpečnou cestu královstvím ovládaným králem, jehož zlo nezná mezí. Dokáže Eragon naplnit své předurčení a převzít břímě legendárních Dračích jezdců? Osud království možná leží v jeho rukou ... První díl tetralogie Odkaz Dračích jezdců.
Popis: Jednou, když se patnáctiletý chlapec Eragon šel projít na procházku do Dračích hor, najde záhadný modrý kámen, který ho zaujme natolik, že si ho vezme domů. Brzy však zjistí, že kámen vůbec není kámen, ale dračí vejce, ze kterého se vylíhne krásný modrý drak, kterého, nebo spíše, kterou, protože je to dračice, Eragon pojmenuje Safira. V knize je popisováno, jak se Eragon o Safiru staral, když byla malá. Spolu se vydávají na dech beroucí dobrodružství proti zlému králi Galbatorixovi, který Království nejen vládne, ale především škodí. Co všechno Eragona a jeho Safiru na cestě po spravedlnosti potká, si můžete přečíst v této sérii Odkazu dračích jezdců, kterou tvoří celkem 4 díly.
Hodnocení: + Příběh, který má hlavu a patu, draci, čtivý obsah, který se i přes poměrně hodně hustě popsané strany rychle čte, mapa, na které si můžete najít, kde se zrovna hrdinové nacházejí, výčet postav, které zde vystupují, slovník, bez kterého byste nerozuměli, co postavy ve své řeči říkají, hezká obálka i zpracování.
Kniha se mi moc líbí a přesto, že jsem u třetího dílu s názvem Brisingr, bych si knihu přečetla s chutí znovu.  Jen škoda, že má série jen 4 díly, protože je úžasná. Spisovatel má můj velký obdiv, protože napsat v patnácti letech tak úžasný román, který se téměř okamžitě po tom, co se dostal na trh stal světovým bestsellerem, je skutečně umění a je vidět že má talent. Doufám, že jeho tvorba 4 knihami neskončila a bude i na dále psát tak úžasné knihy, jako je tato.
  
                                         Výsledek obrázku pro hvězdičky  Výsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičky

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moře nálezů a ztrát 1: Náhodní lháři - Lena Valenová

Panský dům (původní trilogie): Anne Jacobsová

Hana - Alena Mornštajnová