Přírůstky - květen 2019

Zdravím všechny čtenáře!
Doufám, že jste si užili Svět knihy, kde jsem bohužel nebyla, jak jsem původně plánovala. Za to se mi za tento měsíc podařilo "ulovit" spoustu - celkem osm recenzních výtisků. Ano - čtete správně - OSM! Tak pojďme na ně, ne?

MEGAKNIHY.CZ

  Každý den kontroluju e-mail, jestli mi někdo něco nenapsal (soukromého či skrz spolupráce) a nestačila jsem se divit. Obdržela jsem totiž nabídku od e-shopu megaknihy.cz, který je jedním z mých oblíbených a těch co nejvíc navštěvuju (ještě s e-shopem Knihy Dobrovský). S MEGAKNIHAMI jsem navázala spolupráci poměrně nedávno. První knížkou, kterou jsem pro ně zrecenzovala, byla knížka King, která se mi hodně líbila. Když jsem si přečetla anotaci, věděla jsem, že ji musím mít. Jedná se o thriller Nenechám tě odejít. 
  Z té nabídky jsem byla hrozně nadšená, protože jsem něco podobného vůbec nečekala. Napsali mi totiž, že si budu moci vybrat jen jednu knížku za rok, aby dali příležitost opravdu všem zájemcům o výtisky. Zkrátka takové příjemné překvapení, které se dostavilo v ne zrovna nejlepším životním období... 

 ANOTACE: Motýlí efekt. Myšlenka, že i něco tak malého jako třepetání motýlích křídel může na druhém konci světa vyvolat tajfun. Lindsey se snaží vést poklidný život a zapomenout na minulost poté, co se jí její manžel Andrew pokusil zabít a byl poslán do vězení. Po jeho propuštění se však Lindsey začínají dít strašidelné věci. Vloupání do domu. Otrávení psa. Napadení přítele. Navíc se Lindsey rozhodne svěřit svému současnému příteli s drobnou lstí, kterou před lety Andrewovi provedla. A právě tato událost, mávnutí motýlího křídla, spustí kolotoč nečekaných událostí. 

 Knížku už mám přečtenou, můžete se těšit na recenzi i video. Ve zkratce můžu říct, že se mi líbila. Závěr byl hodně překvapivý.

Autorka: Chevy Stevens
Vydává:  Ocelot, 2019
Počet stran: 400


 KNIHY DOBROVSKÝ 

  V květnu jsem byla mile překvapena, protože mi bylo nabídnuto, že si můžu vybrat více knížek, než obvykle, protože v květnu nevydávají. Co bych byla za milovnici knížek a dobrých příběhů, kdybych tuto šanci nevyužila. No, a dopadlo to asi takhle: 

Přišel mi tento obrovský balík, který obsahoval celkem sedm knih. Pokud máte chuť načerpat inspiraci ke čtení do teplých letních dnů, čtěte dál.

  

Autorka:  Świst Paulina 
Edice: Kontrast (2019)
Počet stran: 304

Třicetiletá a mimořádně atraktivní Kinga Błońská je šťastná žena. Tedy vlastně byla. Dlouhá léta žila po boku jednoho muže a jako brilantní advokátka dosahovala řady úspěchů v soudní síni. Teď jí však štěstí přestalo být nakloněno. Nestačilo, že přistihla svého muže při nevěře, ale navíc se muselo zhostit případu nebezpečného zločince zvaného Šedivák. A co hůř, tento zločinec je její nevlastní bratr, s nímž už hodně dlouho neměla - a nechtěla mít - nic společného. 
  Nešťastné události posledních týdnů se pokouší dostat z hlavy na diskotéce. Poprvé ve svém životě ji popadne chuť zachovat se nezodpovědně... a podaří se jí to snad až příliš. Skončí v bytě jistého Łukasze, kterého jen krátce předtím poznala na tanečním parketu. Po extatickém milostném dobrodružství se - uspokojená sexuálně, ale s morální kocovinou - nepozorovaně vrací domů. O pouhých pár hodin později však zjišťuje, že se jí smůla přilepila na paty snad definitivně. Ten "milenec na jednu noc" je totiž prokurátorem, který vede vyšetřování případu jejího nevlastního bratra. A aby toho nebylo málo, všechno nasvědčuje tomu, že mimoprávní styky Kingy a  Łukasze  nezůstanou jen u jednoho žhavého setkání... 

  První, co nás na knize upoutá, je bezpochyby obálka, která je neskutečným způsobem povedená. Další bod, který j na publikaci zajímavý, je ten, že je od polské autorky, což není tak časté. Někoho by možná mohlo odradí, že kniha není rozdělena do klasických kapitol, ale je po poměrně krátkých úsecích oddělena symbolem. Navíc se zde střídají pohledy Łukasze a Kingy, což knize dodává čtivost.


Autor: Čong Judžong
Edice: Vedeta (2019)
Počet stran: 320

Jednoho brzkého rána šestadvacetiletého Judžina probudí podivný kovový zápach a telefonát od jeho bratra, který se ptá,  jestli je doma všechno v pořádku - uprostřed noci totiž volala jejich matka Judžin nedlouho poté objeví její mrtvé tělo ležící v kaluži krve v jejich stylovém apartmánu v Soulu. Na jejich předešlou noc si příliš nevzpomíná; jelikož celý život trpí záchvaty a má problémy s pamětí. Vše, co si vybavuje, je mlhavý moment, v němž matka volá jeho jméno. Křičela snad o pomoc? Nebo prosila o svůj život? 
  Pro Judžina začíná zběsilé třídenní pátrání po tom, co se stalo, kdo je on sám a co se ve skutečnosti celé ty roky skrývalo za příběhem jeho rodiny. Šokující a návykový psychologický thriller Vzorný syn zkoumá záhady mysli a paměti i pokroucený vztah mezi matkou a synem s neuvěřitelnou naléhavosti. 

  Lákavá anotace, která jistě naláká nejednoho čtenáře či milovníka psychologických thrillerů. Co na to říct - jedná se o jednu z knih, na kterou se z této hromádky těším úplně nejvíc a doufám, že nezklame.

 Autorka: Clara Benedict
Edice: King Cool
Počet stran: 344

  Čtyři kamarádky si užívají svých mladých a nezávazných životů. Šestnáctiletá Hana prožívá své první milostné románky. Zamiluje se do osmnáctiletého Jana, který o ni zprvu nejeví žádný zájem. Ale pak se přihodí něco nevysvětlitelného. Z vyvolávání duchů se stane hrůzostrašný zážitek, po kterém už nic nebude jako dřív. Hanka objeví svou tajemnou sílu. Nějakým záhadným způsobem dokáže manipulovat nejen s věcmi, ale i lidmi. Bohužel jí tato síla nepřináší jen pozitiva, ale i spoustu komplikací, jak ve vztahu nejlepší kamarádkou Vvi, tak i s Janem, se kterým se stále více sbližují. S každým jejich setkáním roste nejen její zájem o Jana, ale i nejistota. Proč se Jan chová tak protikladně? Chvílemi je milý a něžný, pak zase agresivní a distancovaný. Jeho nestabilita jí nahání strach, byl to totiž právě on, komu svěřila své tajemství o síle. O síle, která má i své stinné stránky. Ten na celou situaci reaguje až moc klidně. Byla to snad chyba, že důvěřovala právě jemu? 

  Od doby, co jsem přečetla Poslední číslo, se snažím sledovat každou knížku, která pod značkou King Cool vychází. Myslím, že fantasy knihy jsou zde hodně kvalitní a zasloužila by si více pozornosti čtenářů. Dar je první dílem z trilogie Aura. Uvidíme, jak se mi bude líbit. 

Autor: Jan - Erik Fjell 
Edice: Omega
Počet stran: 448

  Ačkoli je POKOJ STÍNŮ vynikajícím popisem brutality, nejdrsnějšího zneužívání, pomsty, přátelství a smutku, skýtá v sobě i notnou dávku humoru. 
  Anton Breeke svým svérázným humorem čelí jak novému komplikovanému případu, tak osobním problémům, s nimiž se potýká v době Vánoc. Aby bylo čím financovat svátky, tak se jistý Bernandas z Litvy nechá najmout mafiánským bossem Doskiem, aby propašoval "zboží" do Norska. Když v průběhu hraniční kontroly spatří psa cvičeného na drogy, pomalu se již loučí se svobodou. Nakonec se mu však podaří vyváznout bez úhony a pokračuje dál na sever. Co je tedy tím "zbožím", které veze, když ne drogy? Tajemství svého nákladu odhalí po příjezdu do cíle a okamžitě mu dochází, v jak složité situaci se ocitl a že jej čeká spousta problémů. 

  Na tuto novinku jsem se těšila již od doby, kdy jsem dočetla Práskače, což byl první případ vyšetřovatele zvaného Anton Breeke.  Přesto, že Jan - Erik Fjell nepíše typicky humornou literaturu, umí do svých detektivek zapojit i legrační okamžiky. které způsobují, že se čtenář směje dokonce i nahlas.  

  Autor: Adrian j. Walker
Edice: Omega
Počet stran: 480

PÍŠE SE ROK 2021. 
LONDÝN DNES PADL.
A pro Linekera, bezstarostného vořecha z londýnského Peckhamu, je takovým dnem ten, kdy nastal konec světa. Konečně se mu naskytne příležitost dokázat svému pánovi, jak věrný dokáže být. 
  Reg, elektrikář a spisovatel, posedlý fotbalem devadesátých let a trpící agorafobií, má v plánu blížící se zkázu přečkat ve svém bytě v druhém patře, kde se schovává před nepokoji zuřícími venku. 
Ale když se na schodech jejich domu objeví opuštěný sirotek, musí Reg a Lineker čelit nástrahám vnějšího světa, aby dítě zachránili. A nejen ono dítě, ale také sami sebe... 

  Myslím, že tohle postapo bude velmi zajímavé, protože co jsem si tak zalistovala knihou (jen zběžně, abych si něco nevyspoilerovala do doby než si jí přečtu), příběh budeme číst hlavně z pohledu psa.  Těším se. 

Autorka: Linda Stasi 
Edice: Omega
Počet stran: 480

Měl to být obyčejný den. Pak dostala zničehonic šanci napsat senzační reportáž o soudním procesu století. A následovalo něco, co jí převrátilo život naruby... 
  Novinářka Alessandra Russová míří k soudu s celosvětově známým teroristou Demielem ben Yusefem, jehož ovšem jiní považují za spasitele. Než se však soudní proces stačí rozběhnout, ukáže se, že nic není takové, jak by se na první pohled zdálo. A čím víc se toho Alessandra dozvídá, tím větší nebezpečí jí hrozí. Po obvinění ze zločinu, s nímž nemá co společného, se musí dát na útěk a postupně dochází na to, že nejen v Demilově, ale i v jejím životě je toho spousta, o čem neměla nejmenší tušení. 
  Její plánovaná cesta vede z New Yorku do Turecka a odtud do Francie a Itálie, kde se skrývá klíč k možná největšímu tajemství, jež sahá dva tisíce let zpátky. 

  Knížka, která se dle mého názoru skvěle hodí do doby blížících se prázdnin/dovolených, rotože v sobě skrývá cestování spojené právě s tímto obdobím. Doufám, že tento titul mi nabídne skvělou jízdu, u které se nebudu ani trochu nudit.


Autorka: Diana Gabaldon 
Edice: Omega
Počet stran: 1568

ŠESTÝ DÍL SÉRIE CIZINKA

Čtenáři se na stránkách románu ocitají v Severní Karolíněv předvečer války za nezávislost. Jamie Fraser díky Claire ví, kam budou události příštích dnů směřovat. Ví, že by se měl ve správný čas přiklonit k vítězné straně. Takový krok ale znamená se znovu dobrovolně postavit do pozice zrádce, ohrozit sebe samého i celou rodinu. Na Fraserově hřebeni se však neřeší jen politika. Místní obyvatelé jsou nuceni čelit nevyzpytatelným nemocem , loupeživým vpádům i problémům rodinným a velmi osobním. Naučí se Brianna a Roger žít ve světě bez auta centrálního vytápění? Kdo je Jemmyho otcem? Zvládne Ian po životě mezi indiány zapadnout do běžného dění na Hřebeni? Vrátí se na scénu Stephen Bonnet? Fraserův hřeben se v šestém titulu série Cizinka stává dějištěm nečekaných zvratů a mnohé z postav zažijí vskutku dramatické chvíle. 

  Ledový dech jsem dala až nakonec proto, že se jedná o šestý díl a podle mého názoru je z celého seznamu nejvíc TOP. Cizinku miluju, mám jí hodně načtenou i nakoukanou a s každým dílem moje láska k příběhu víc a víc roste. Mrzí mě, že si jí v mojí rodině ještě nikdo nepřečetl, a proto nikdo moc nechápe, jak krásná a kvalitní série, která v sobě spojuje hned několik žánrů dohromady, Cizinka skutečně je. Diana Gabaldon je zárukou dobré kvality. Nikdy nešáhnu vedle, když se pustím do kterékoli z jejích knih. 

Doufám, že jste měli pročtený květen s nějakou super novinkou. Ta vůně knih je prostě super. Těšte se, na Knihomolnu od tohoto týdne bude pořádně živo. 
Hezký zbytek prosluněného dne přeje Katka z Katčina Knihomolna. 





   












Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moře nálezů a ztrát 1: Náhodní lháři - Lena Valenová

Panský dům (původní trilogie): Anne Jacobsová

Gabrielovo Inferno - Sylvain Reynard