Nečekej slitování - Linda Howard

Autorka: Linda Howard
Originál: ICE, 2010, BALLANTINE BOOKS, New York, USA
V ČR: Hana Černá, ALLPRESS, Klokan, Frýdek - Místek, 2016
Počet stran: 168

Anotace: Gabriel dostal v armádě vánoční dovolenou. Doma se ani nestačí rozhlédnout a už ho otec posílá zkontrolovat do hor Lolly Heltonovou. Gabriel není nadšený, vždyť riskuje  uvíznutí v závějích ve skalách, kde se pomoci nedovolá.
Jenže pak zjistí, že sněhová bouře představuje pro Lolly až drohohořadou hrozbu. Zahlédl totiž dvě osoby, z nichž jedna právě nabíjela pistoli...

Voják Gabriel se na vánoce vrací domů, kde na něj čeká poměrně malý syn a těší se, jak společně oslaví vánoční svátky plné pohody, pohádek a vánočního cukroví.
Místo toho ho však otec pošle do hor za Lolly Heltonovou.
Mezitím, co Gabriel byl na cestě domů, Lolly mezitím dorazila na chalupu a zjistila, že venku za jejími okny se rozpoutala hotová sněhová kalamita. Lolly ví, že na návrat do města je už pozdě. V tom v dolním pokoji zaslechne kroky. je to jasné - není v domku sama. Lolly dostává strach, ale jde se podívat dolů.
Dole na ní čeká žena s mužem, které nikdy v životě neviděla. Jsou to zločinci a ona neví, co si má za situace, ve které se nachází počít.
Gabriel přijel právě včas. Jeden ze zločinců právě nabíjel pistoli. ví, že nesmí udělat hloupost, aby neohrozil Lolly a koneckonců ani sebe...
 Jak si Gabriel v této náročné situaci? A jak příběh nakonec skončí?

Ostré ledové krystalky ho píchaly do tváře, lepily se na pončo, boty i rukavice. Něco tu nehraje. Gabriel strávil u policie už dost let, i když šlo o vojenskou policii, a naučil se poslouchat instinkt. Zrovna teď ho něco varovalo, aby postupoval nanejvýš opatrně. Uvnitř se nemusí dít nic neobvyklého, přesto než zaklepe na dveře, potřebuje mít jistotu. V krajním případě měl táta zbytečné obavy, že tu Lolly zůstala sama. 
                                                                                                   (Str. 41, kapitola 4)
Linda Howard, vlastním jménem Linda S. Howington, je velmi úspěšná a oceňovaná autorka romantické literatury, dokáže však děj svých knih okořenit i notnou dávkou napětí. Tvrdí, že psát začala jako devítiletá. Přes dvacet let tak činila jen pro své potěšení, prvotina jí vyšla až v roce 1980, kdy slavila třicáté narozeniny. Doposud má na kontě čtyři desítky románů, řada z nich se dostala na seznam bestsellerů. S oblibou cestuje společně s manželem Garym, profesionálním rybářem, mnohdy se manželský pár vypraví do odlehlých oblastí, ale i tam si Linda bere nootebook, aby mohla psát. Už dlouho žijí na farmě v Alabamě, chovají tam zlaté retrívry, které mají téměř za členy rodiny.
  
Jak už bylo řečeno, autorka umí psát báječné romantické knížky, do kterých umí skvěle zasadit také napětí. A tahle kniha je toho ostatně důkazem. Byla to moje první kniha od této autorky, ale po přečtení rozhodně vím, že nebyla poslední. Byla to jízda, opravdu mě kniha donutila, abych se o Lolly i Gabriela bála. Myslím, že sympatičtější hlavní postavy si do příběhu Linda Howard ani vybrat nemohla. Gabrielův syn Sam je roztomilý malý klučina se spoustou nápadů na skopičiny, ale je na něm vidět, že je vždy myslí pouze v dobrém. Romantika + napětí = super kombinace do každého počasí.
                                           Výsledek obrázku pro hvězdičky Výsledek obrázku pro hvězdičky  Výsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičky

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moře nálezů a ztrát 1: Náhodní lháři - Lena Valenová

Panský dům (původní trilogie): Anne Jacobsová

Hana - Alena Mornštajnová