Ďábel nosí černou - L. J. Shen

 Autorka: L. J. Shen 
Originál: The Devil Wears Black, 2021
V ČR: Darina Povolná, Baronet, 2022
Počet stran: 408

Anotace: Od L. J. Shen, jedné z nejlépe prodávaných autorek USA Today, přichází romance o lásce, druhé šanci, ztrátě, hledání sama sebe i splynutí s tím pravým člověkem.
  Maddie Goldbloomová vymyslela plán, jak zajistit, aby bylo v jejím životě vše perfektní – od kariéry v módním průmyslu přes stylový byt v New Yorku až k jejímu příteli pediatrovi.
  Když jí do života vpadne její bývalý partner Chase Black s pobuřujícím požadavkem, Maddie okamžitě odmítne. On chce ale jen splnit poslední přání svého otce. Ačkoliv jí tento muž zlomil srdce, hrát jeho snoubenku by nemělo být tak složité, zvlášť když to znamená, že uvidí, jak se ten arogantní ďábel kroutí.
  Vyvolá to však sled událostí, které život Maddie doslova rozmetají – a když se zdi, které kolem sebe Chase postavil, zhroutí, oba dva jsou nuceni čelit realitě.
  Říká se, že si máte držet své nepřátele blízko. Ale co když je váš nepřítel zároveň muž, kterého milujete?

  On a jeho téměř sto devadesát centimetrů vypracované postavy a neúprosného sex-appelu. Černou oblekovou košili měl vyhrnutou k loktům a odhaloval tak předloktí silná jako moje stehna, s vyrýsovanými svaly a vystouplými žilami.   Layla, moje kamarádka z dětství, jež se nastěhovala do bytu vedle, mu přezdívala Gaston podle disneyovky Kráska a Zvíře. "Pěkně se na něj dívá, ale říká si o to, aby ho člověk skopnul ze střechy." 

    Maddie pracuje v módním průmyslu, má byt v New Yorku a přítele, jenž pracuje jako pediatr Ethana. Všechno se zdá být perfektní, dokud do jejího života nevstoupí její bývalý partner Chase Black s prosbou, která jim oběma pořádně změní život. Chase chce totiž splnit poslední přání svého otce, a tak přemluví Maddie, aby s ním hrála, že mají před svatbou. Maddie se do toho zpočátku moc nechce, ale nakonec s ohledem na jeho nejbližší na nabídku přistoupí a rozhodne se na tutopředstírané zasnoubení přistoupit. Co by se mohlo zvrtnout, vždyť je to jen hra, ne?   

    Chase Black byl ďábel. Zlomyslné, chladné stvoření, které si nějakým způsobem našlo cestu pod moji kůži. Ať už byl cokoliv... být vedle něj mi dávalo pocit, že žiju. 

  Tuhle knihu jsem si chtěla přečíst už od doby, kdy vyšla. A teď na ni konečně přišla řada. Musím říct, že jsem se trošku bála, že hlavní hrdina nebude vůbec provokativní, jak se od něj na základě názvu čeká, ale... Ano, je. A je dokonce i vtipný. Jeho slovní přestřelky mezi ním a Maddie jsou fakt neskutečně zábavné. Baví mě jejich konverzace a jeho někdy trochu sarkastický humor.
  Kniha se čte velmi dobře, je čtivá, autorka rozhodně umí psát a příběhu prospívá i střídání kapitol z pohledu Chase a z pohledu Maddie. Maddie má zajímavou práci, se kterou jsem se v knize snad ještě nesetkala, což také vidím jako velké plus a ráda bych se o tomto zajímavém a krásném povolání dozvěděla víc v jiných knihách. Povolání její maminky mi bylo velice blízké. Samotná Maddie mi byla docela sympatická a přišlo mi, že se k Chasovi hodí, protože se skvěle doplňovali. 
  Abych napsala něco o Chasovi a nejen o Maddie, co si budeme říkat, je to prostě sympoš. Jo, asi každá ve svém okolí má povahově (teď bych asi přehnala, kdybych řekla, že i tělem, protože takoví chlapi napadají z nebe s takovým tělem jako má on)  nebo se minimálně už setkala se svým Chasem. A myslím si, že alespoň trochu provokace a vtipu v sobě má prostě každý, pokud chce. 😀
   Hodně se mi líbilo, že autorka v knize použila dopisy, které byly někdy až dojemné. Celkově mám hodně ráda použití dopisů či deníkových záznamů v knihách. 
  Autorka se snaží (kromě sexu a romantiky) poukázat i na to, jak umí být život někdy krutý. Mimo sex a humorných slovních přestřelek se zde totiž setkáváme i s tématem ztráty blízké osoby. Tahle knížka má zkrátka řekla bych trochu přesah. Je sladká, ale zároveň i hořká. Dle mého názoru se právě té smutné části příběhu zhostila velice hezky, s pokorou a úctou. Díky tomu se kniha řadí do románů, která je sice řazená do eroticko-romantické literatury, ale může se stát. Bohužel každému z nás. 
  Samozřejmě se zde opět objevuje typický vzhled mužů v erotických románech, ale nás to narovinu prostě baví. 😁 Ohledně sexu v této knize, myslím, že ho tam není tolik, kolik jsem čekala, ale vůbec mi to nevadilo, protože autorka  krásně popsala ten pomalu rozvíjející se vztah hlavních hrdinů. Je to v podstatě takové hate-to-love. Z knihy plyne i určité poselství, že jsou v životě věci, před kterými zkrátka neutečeme. 💔
    Příběh vypráví hlavně o pocitech, řekla bych že si zde autorka hodně hraje s psychologií postav, které jsou velmi propracované. Rozhodně to nebylo moje poslední setkání s autorkou, těším se na další její knihy a doufám, že se k nim v brzké době dostanu.

Hodnocení: ⭐⭐⭐⭐
  
  
   

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moře nálezů a ztrát 1: Náhodní lháři - Lena Valenová

MINI RECENZE: Petr a Lucie - Romain Rolland

Panský dům (původní trilogie): Anne Jacobsová