Percy Jackson: Zloděj blesku - Rick Riordan


Autor: Rick Riordan
Počet stran: 400
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Bohové z Olympu se bouří!
Dvanáctiletého kluka Percyho Jacksona čeká vyhazov ze školy a další trampoty na sebe nenechávají dlouho čekat.
Najednou kolem něj začínají ožívat bytosti ze starých řeckých bájí. Z učitelky matematiky je rázem krvelačná příšera, z Percyho kamaráda se vyklube satyr a jeho otec je jedním z olympských bohů.
Většina z nich má na Percyho spadeno, podezírají ho z krádeže blesku - mocné zbraně nejvyššího boha Dia. Percy a jeho přátelé mají jen 10 dní na to, aby blesk našli a vrátili, uklidnili náladu na Olympu a zabránili osudné válce bohů.
K úspěchu výpravy ale nestačí jenom chytit pravého zloděje...

Kniha vypráví o dvanáctiletém chlapci, který se jmenuje Percy Jackson a musí neustále měnit školy kvůli tomu, že ho učitelé nemají moc v oblibě. Jednoho dne se mu začnou dít podivuhodné věci a dozví se, že není obyčejný chlapec s běžnými problémy jako si  původně myslel, ale polobůh. Vydává se na dobrodružnou cestu, aby odčinil něco, co nechtěně udělal.


Rick Riordan se narodil r. 1964. Téměř 15 let působil jako učitel angličtiny a historie na veřejných i soukromých školách v Kalifornii a texaském San Antoniu. Po těžkém rozhodování se povolání učitele vzdal a začal se plně věnovat psaní knih pro děti i dospělé, za které získal řadu cen, mimo jiné i tři nejprestižnější americké literární ceny v žánru mystery. Momentálně žije v San Antoniu se svou manželkou a dvěma syny.

V srovnání s filmem je tato kniha úžasná! Ve filmu je daleko méně detailů, a proto se v mnohých okamžicích divák ztrácí. V knize ne. Je tam všechno vysvětleno.
Čtivé krátké kapitoly, hezká obálka a velká písmenky, takže si myslím, že se kniha bude hezky číst i mladším čtenářům.

  

                                Výsledek obrázku pro hvězdičky Výsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičky                                                                            


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moře nálezů a ztrát 1: Náhodní lháři - Lena Valenová

Panský dům (původní trilogie): Anne Jacobsová

Gabrielovo Inferno - Sylvain Reynard