Miláček žen - Jackie Collins

Výsledek obrázku pro kniha miláček ženAutorka: Jackie Collins
Originál: AMERICAN STAR, 1993
V ČR: Jan Vrchota, Alpress, Klokan, Frýdek-Místek, 2011
Počet stran: 565

Anotace: Zamilovali se do sebe už jako středoškoláci: Nick, kluk z okraje společnosti, a Lauren, nejkrásnější dívka z maloměsta. Toužili vznést se spolu ke hvězdám, ale osud je rozdělil. Oba uzavřeli manželství z ryze praktických důvodů, což nepřekáží být zbožňovanými idoly. Z Lauren se stala žádaná modelka, které muži leží u nohou. Ani herecká hvězda Nick Angel nemá o fanynky nouzi. Zdá se, že role jsou jasně rozděleny...

  "Hohó! Chlapeček je srandista. Hejbni tou svojí chcíplou prdelkou kolem baráku a mazej do dvora!" 
 (28; str. 182) 

  Ze začátku příběh pojednává o obyčejných středoškolácích. Jak už se můžeme dočíst v anotaci, cesty Nicka Angela a Lauren se jednoho dne spojí. Zamilují se do sebe tak, že se notnou chvíli zdá, že je nic nemůže rozdělit. Jenže Laureniny rodiče nejsou z Nicka zrovna odvázaní. Nick žije s otcem Primem, který svému synovi pořád bere peníze, které si poctivě vydělá na benzínce. Nick i Lauren chtějí být spolu, ale rodiče i osud hrají proti nim. 
  Jednoho dne se Nick rozhodne Lauren překvapit a vydá se vydělávat do zahraničí v naději, že svou milovanou později překvapí společným bydlením.
  Uplyne pár let a z Nicka se mezitím stane herec, kterého všude znají. Z Lauren se stane  všemi muži milovaná modelka a ani jeden nemá o fanoušky nouzi. Oba uzavřou sňatek, se kterým ani jeden z nich není spokojený. Přitom pořád  vzpomínají jak se na střední škole měli spolu dobře. Každý si žije vlastním životem a jak se zdá, tak to tak i zůstane...

  Leda až si prasata oblečou baletní sukýnky a budou křepčit po Páté avenue!"
(54; str. 357)

   Světoznámá autorka vynikajících bestsellerů se stále těší neutuchající přízni. Její knihy čtenáře upoutají od první do poslední stránky strhujícím dějem plným vášně, smyslnosti a nečekaných zvratů. 
Autorka se většinou inspirovala skutečnými  osobami a událostmi a ztvárnila je tak živě, že jejich osudy prožíváme společně s nimi. Knihy Jackie Collinsové vyšly v celkovém nákladu pře 170 milionů výtisků a patří k neprodávanějším titulům na světě. 
  Spisovatelka žila v Hollywoodu. 

  Vnitřně celá roztála. A padala... padala... A když ji začal líbat, bylo to, jako by se čas zastavil a vůbec na ničem jiném nezáleželo. Líbal ji stále vášnivěji.
                                                                                                                         (73; str. 477)

  Příběh byl takový mile laděný, odpočinkový. Přesto však velmi čtivý a poutavý. Nechyběly ani chvíle napětí.  Tentokrát musím vyzdvihnout pochvalu i obálce, která se dle mého názoru k příběhu hodí. Dokonce zde souhlasí i barva vlasů Nicka Angela s mužem na obálce. 
  Pokud se stejně já zpočátku domníváte, že příběh Nicka a Lauren je ten jediný, který v knize najdete, jste na omylu. V knize je celkem 87 kapitol, přičemž mimo jiné budete mít možnost poznat např. Aretu Mae, již zmiňovaného Prima, Cyndry či Harlana.  Také budete mít tu čest seznámit se s Nickovými milenkami nebo Laureninými milenci. 
  Jediné, co mě trochu mrzí, je to, že nám autorka trochu více nepřiblížila svět modelingu či herectví. Co mě zarazilo, byl ten konec. Pravda, byl celkem předvídatelný. Ale  to tolik nejde. Spíš mě zklamalo, že Lauren s Nickem nedostali větší prostor, co se konce týče. Docela dost se totiž v závěru řešila Cyndra, která je po dobu knihy chápána jako sestra Nicka. 
  Celkově se mi kniha dost líbila. Dobře se četla. Byla okořeněná spoustou milostných scén, jak už jsem ostatně mohla poznat už u předchozí knížky "Bestie", kterou jsem od autorky četla. Musím uznat, že oproti Bestii,  kterou jsem měla půjčenou od mamky, se mi tenhle příběh líbil daleko víc. 
  Kdybych měla zhodnotit postavy, rozhodně vedou Lauren s Nickem. Strašně jsem si popis jejich vztah užívala a fandila jsem jim. Přišlo mi, že se k sobě od prvního okamžiku, kdy se potkali, skvěle hodí. Mimochodem, Nicka Angela jsem si zamilovala už po pár stranách. Ne, že by se mi líbilo, jak si mezi tím, co nebyl s Lauren užíval s množstvím děvčat, ale něčím si mě prostě získal. 
  Lauren taky nebyla špatná. Hrozně mě bavily ty její rozporuplné myšlenky. Také jsem si díky této knize oblíbila hlášku: "Nic nového pod sluncem." 
  Kdo mi ze začátku hrozně neseděl, byla Cyndra. Tu jsem si vážně docela oblíbila až někde v půlce knížky. Naproti tomu jsem si od začátku oblíbila její matku  - Aretu Mae, která mě nakonec hrozně zklamala svým chováním. Jak mohla vůbec něco takového vypustit z pusy?! Primo byl vůl. Neměla jsem ho ráda, ale jak jsem celkem brzo zjistila, v knížce se objevuje ještě horší "týpek." Joeyho je mi líto, stejně jako Luckea. 
  V příběhu najdeme opravdu rozmanité množství postav a věřte mi, že ty, které jsem zde vypsala, jsou jen ty nejzákladnější. Přesto ještě musím říct, že jsem nesnášela Stocka a Benjamina. Browninga. 
  Ségra knížku nedočetla, protože se jí nelíbilo, že je v ní celkem dost sexu, ale řekla mi, že když jsem četla i Padesát odstínů, mohla by se mi líbit. A ano, nepletla se.
  Ve výsledku knihu doporučuji všem romantickým duším; čtenářkám, kterým nevadí milostné scény v knihách nebo těm, kteří hledají oddechové a pohodové čtení například na začátek školního roku, který se nám kvapem blíží.  

  Výsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičky/Výsledek obrázku pro hvězdičky

  "Miluju tě, Lauren." Šeptal jí slova, která tak chtěla slyšet. "Vždycky jsem tě miloval."
(46; str. 478) 





  

Komentáře

  1. Pěkná recenze :) Romantické knihy mám ráda a tahle nevypadá vůbec špatně. O tom, že autorčinu tvorbu vyzkouším, přemýšlím už dlouho, tak uvidíme.. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, momentálně ji můžeš sehnat na portálu abz nebo v levných knihách. :)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moře nálezů a ztrát 1: Náhodní lháři - Lena Valenová

Panský dům (původní trilogie): Anne Jacobsová

Hana - Alena Mornštajnová