Poselství růží - Leila Meachamová

Autorka: Leila Meachamová
Originál: Roses, 2010, Grand Central Publishing
V ČR: 2012, Knižní klub, Libuše a Luboš Trávníčkovi
Počet stran: 496

Anotace: Mimořádně oblíbená autorka stvořila nesmírně poutavý román, připomínající slavný Jih proti Severu Margaret Mitchellové. Její romantická rodová sága se odehrává v Texasu v letech 1914 - 1985 a čte se jedním dechem. S vypravěčským mistrovstvím román líčí životní příběh Mary Toliverové, majitelky bavlníkových plantáží, a přibližuje životní osudy tří generací.

Kniha líčí příběh postav rodin - tří generací a právníka Amose, který se s nimi po celá léta přátelí. Děj nám hezky přiblížil dvacáté století a společně s postavami jsme měli možnost prožít léta 1914 - 1985.
Romantický příběh se špetkou napětí, ale také tragédií, kterých si hrdinové této knihy podle mého úsudku prožili více než dost.
Musím říct, že Mary, jedna z hlavních postav mě chvílemi až štvala tím, jak se k Percymu chovala. Rozhodně to k němu nebylo fér, ale ani Percy se v jedné situaci nezachoval právě nejlépe. Mary by tak posedlá Somersetem, že si vůbec neuvědomovala, co je pro ní v životě opravdu důležité.

Leila Meachamová je spisovatelka a bývalá učitelka. V době, kdy učila angličtinu, napsala několik milostných románů. Svou nejznámější knihu „Poselství růží“ dokončila, když jí bylo 65, ale pracovala na ní již od poloviny osmdesátých let. Spisovatelskému povolání se naplno věnuje až po odchodu do důchodu, kdy měla čas svůj román dokončit. V roce 2012 vydala další román pod názvem „Tumbleweeds“.

Tato kniha byla pro mě, a myslím, že i pro ostatní z vás, kteří jste knihu četli, velký zážitek. Myslím, že i přesto, že od začátku víme, jak Mary dopadne, vás její osud velmi zasáhne a možná i trochu překvapí... Stejně jako asi každý, kdo nějakou knihu od autorky četl, se i já musím přiznat, že se moc těším na další díl, protože to, s jakou lehkostí a elegancí je kniha napsaná, je prostě něco úžasného.

                                               Výsledek obrázku pro hvězdičky Výsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičky

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moře nálezů a ztrát 1: Náhodní lháři - Lena Valenová

Panský dům (původní trilogie): Anne Jacobsová

Hana - Alena Mornštajnová