Sedmé znamení - Nora Robertsová



Autorka:  Nora Robertsová
Originál: Blood Brothers, 2007
V ČR: 2012, Alpress, Klokan, Kateřina Kohoutová
Série: Píseň sedmi (1.díl)
Počet stran: 326

Anotace: Obyvatele malého města stihne každých sedm let týden plný katastrof. Je možné, aby je měli na svědomí tajemné síly, které svou přísahou uvolnili tři chlapci?
Tuto legendu chce využít spisovatelka Quinn jako téma pro svou knihu. Dorazí sem právě včas, jenže netuší, že se sama stane součástí nepochopitelné záhady.

Jednoho dne se tři malý kluci, tři kamarádi, kteří se spolu kamarádí už od narození, sejdou, aby oslavili své desáté narozeniny. Každý z nich má úplně jiné životní podmínky, mají však jedno společné - narodili se ve stejný den. Caleb, Fox i Cage složí přísahu. Zdánlivě nevinná přísaha však může mít za následek podivné věci - záhady a hrůzy, které začali právě dnem, kdy chlapci přísahali. Tyto katastrofy se od té doby opakují každých sedm let a postihují obyvatele na týden, při němž nic není nemožné, ale bohužel ani jisté.
V klidném městečku se ten týden rapidně zvýší kriminalita, se kterou si nikdo neví rady, stávají se vraždy, loupí se a nikdo neví, kdo bude příští obětí... Nebo možná příštím vrahem...? Kdo ví?
O této záhadě se jednoho dne dozví také spisovatelka jménem Quinn, kterou legenda zaujme natolik, že se rozhodne krajinu poznat a pokud možno přijít na kloub záhadě, kterou ještě nikdo nevyluštil. Do města přijíždí v době, kdy má kritický týden přijít...
 Co všechno na ní čeká a pozná kromě katastrof a strachu o život také štěstí, po kterém bez pochyby toužila?



Spisovatelka se narodila v Silver Spring v Marylandu jako nejmladší z pěti dětí. Navštěvovala katolickou školu, později pracovala jako sekretářka. Vdávala se jako velmi mladá a porodila dva syny. V současné době je podruhé vdaná.
Odmalička ráda četla a tvořila, svou první knihu vydala v roce 1981. Získala mnoho ocenění a její romány jsou oblíbené po celém světě. Je autorkou více než dvou stovek titulů, které vyšly v celkovém nákladu převyšující asi čtyři sta miliónů výtisku. Uvádí se, že v průměru se každou minutu prodá 27 jejích knížek.

Nejdřív jsem si myslela, že kniha nebude zase tak můj šálek čaje, jak jsem si původně myslela, ale pak se rozjela a začala mě bavit.
Napínavý konec, špetka romantiky, napětí, záhady, sympatičtí hlavní hrdinové, kniha plná knih
Další díl s názvem Hollow si určitě přečtu, protože mě zajímá, jak děj bude pokračovat dál. Řekla bych, že tahle kniha je lepší než Smolná sezóna, která má podobné téma, přesto je úplně jiná.

                                      
                                           

                                      Výsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičky
                                                     
                                              



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moře nálezů a ztrát 1: Náhodní lháři - Lena Valenová

Panský dům (původní trilogie): Anne Jacobsová

Hana - Alena Mornštajnová