Bezpečný přístav - Nicholas Sparks

Autor: Nicholas Sparks
Originál: Safe haven, 2010, North Carolina
V ČR: 2012, Ikar
Počet stran: 304

Anotace: Do Southportu se přistěhuje plachá Katie, jejíž minulost halí opar tajemství. Ačkoliv se zprvu brání navázat jakýkoliv vztah, postupem času se seznamuje se sousedkou Jo a Alexem a jeho dětmi a v ospalém jižanském městečku začíná zapouštět kořeny. Musí se tedy rozhodnout – zvolí život na útěku, nebo novou rodinu? Román Nicholase Sparkse, jednoho z nejúspěšnějších amerických spisovatelů současnosti, ukazuje, že v nejtěžších chvílích dokáže člověka zachránit jenom láska.

Katie má za sebou obtížnou minulost, a tak se rozhodne, že se přestěhuje do jiného města, daleko od svého dosavadního domova a doufá, že tak unikne temným stínům minulosti. V novém prostředí si nejprve musí najít práci - získá práci jako servírka v jedné nedaleké restauraci a krátce po svém přistěhování se seznámí se sousedkou Jo, která je jí sympatická a obě jsou moc rády, že si mají s kým popovídat o svých každodenních starostech, problémech, radostech... Katie se dále seznamuje s poměrně pohledným prodavačem Alexem, a jeho dětmi. Těmto třem lidem také osud nepřál štěstí. Alexovi Katie není už od samého začátku lhostejná, a proto se snaží, aby se v jeho společnosti cítila co nejlépe, protože tuší, že ji postihlo něco opravdu, řekla bych až mimořádně hrozného.
Dokáže Katie překonat bolest a zklamání z minulosti a nebo ji minulost pohltí na tolik, že nebude schopná vnímat nic jiného?

 Nicholas Sparks je jedním z neúspěšnějších amerických spisovatelů současnosti, jeho knihy se pravidelně umisťují na prvních místech žebříčků bestsellerů.
Jsou překládány do více než třiceti pěti jazyků po celém světě a podle několika z nich byly natočeny i celovečerní filmy.
 Kromě dnes již legendárního Zápisníku jedné lásky v nakladatelství Euromedia - Ikar vyšly romány Útěk do samoty, Svatba, Noci v Rodanthe, Talisman, Poslední píseň, To nejlepší z nás (Co s láskou), Milý Johne, Nejdelší jízda nebo Vzkaz v láhvi.
Nicholas Sparks žije se svou rodinou v Severní Karolíně, do níž také zasazuje děj většiny svých příběhů.

Sympatičtí hlavní hrdinové, svižný děj, romantika, pěkná obálka i film = prostě super kniha, jejíž konec budete hltat jedním dechem.

                                                Výsledek obrázku pro hvězdičky  Výsledek obrázku pro hvězdičky  Výsledek obrázku pro hvězdičky Výsledek obrázku pro hvězdičky  

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moře nálezů a ztrát 1: Náhodní lháři - Lena Valenová

Panský dům (původní trilogie): Anne Jacobsová

Hana - Alena Mornštajnová