Únorové přírůstky

Zdravím všechny své čtenáře!
  Ať už můj blog sledujete pravidelně nebo jste na něj narazili právě nyní, strašně moc vám děkuju za podporu. Vaše komentáře mi dělají obrovskou radost a dávají mi chuť i sílu pokračovat.
  Vím, že tenhle článek běžně nedělám, ale dneškem do mé knihovny přibyly 3 nové knihy, což je na mé poměry dost. Tento článek nedělám proto, že bych se chtěla vytahovat s recenzními výtisky (od Knihy Dobrovský), ale proto, že bych vás s nimi chtěla seznámit. Navíc mě psaní článků neskutečně baví. Snad se vám článek bude líbit a třeba načerpáte inspiraci, co číst.

  Nejmocnější zbraň. Nejvyšší cena. Vítěz bere vše.
  Emmett Atwater neopouští pouze Detroit - opouští planetu Zemi. Není mu příliš jasné, proč si jej společnost Babel Communications najala, ale suma ve smlouvě jej přesvědčí, aby nasedl na jejich hypermoderní kosmickou loď. Věří, že zpátky na Zemi se vrátí bohatý a bude se moci postarat o svou rodinu.
Navždy.
  Jak Emmett brzy zjistí, všech deset rekrutů, podobně jako jeho samého, tu daleko od domova trápí vlastní minulost. A každý si musí cestu na planetu Eden - již Babylon dosud držel v přísném utajení - nejprve zasloužit. Hmota zvaná nyxia, kterou tam mají těžit, se stala nejcennější surovinou ve vesmíru.
  Ale loď Babylonu je samé tajemství. Emmett tak bude muset čelit nejtěžší volbě: chce vyhrát za každou cenu, anebo se naučí bojovat tak, aby nezradil své lidství?


Vyjímečně se stane něco, co stmelí celé lidstvo, propojí osudy všech, jako by sebou zemska přitažlivost trhla a svět se na okamžik zmenšil, přiblížil, a každý  jednotlivý člověk si pak pamatuje, kde byl, když se o tom dověděl. A někdy se svět zmenší natolik, že je z něj jenom jeden člověk. Jedna drobná lidská bytost v opuštěném zálivu. Vyčkává a sepisuje kroniku nedávných událostí, na něž nelze zapomenout.
  Román Ostrov v sobě spojuje milostný příběh a mrazivou dystopii, v níž islandské dějiny postihne nečekaný obrat.
  Klade otázku, co lidi spojuje a co je rozděluje.

Anglie, blízká budoucnost. Společnost je rozdělena na Čistou britskou rasu a Dreky, spodinu odsunutou do ghett, nucenou pracovat jen za nepoživatelnou stravu, a žijící v neustálém strachu, že jim ukradnou děti přímo z ulice a odvezou je do putovního cirkusu, aby tam vystupovaly v představeních, ve kterých jim noc co noc půjde o život. Hošiko je jedním z těch dětí, talentovaná dívenka, která se pohybuje po vysutém laně jako kočka, jak se jí taky přezdívá.
  Ben se narodil na opačné straně, je Čistý a syn ambiciózní političky, zapřísáhlé nepřítelkyně Dreků. Jejich osudy se spojí v okamžiku, kdy Ben se svou rodinou navštíví cirkus a propadne kouzlu uhrančivé Kočky. Ani pro jednoho z nich už pak život nikdy nebude stejný, jako dřív.


A poslední knihou je Sedm kamenů lásky a ztráty od mé milované Diany Gabaldon. Pokud jsem dobře počítala, měla by obsahovat 8 povídek z sérii Cizinka. Tuto sérii, jak už asi všichni víte, naprosto, miluju. Snad se mi i tentokrát bude knížka líbit.


Takže - abychom si tuto knižní nálož shrnuli - nachází se zde jedno scifi, jedna dystopie, fantasy a nakonec povídková knížka. Na všechny se moc těším. Recenze budou postupně, jak je všechny dočtu. Ještě dnes se pustím do některé z nich. Nejspíš do Ostrova.
  Doufám, že vás článek bavil a třeba jste si vybrali nějakou z těchto zajímavých knih. Pokud ano, pak moje snaha nebyla marná...


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moře nálezů a ztrát 1: Náhodní lháři - Lena Valenová

Panský dům (původní trilogie): Anne Jacobsová

Gabrielovo Inferno - Sylvain Reynard